Ερασιτεχνική αστρονομία

Το blog ενός αστροπαρατηρητή

Kitsario made in Kalamata!

Δυστυχώς στην πολη της Καλαμάτας επικρατεί η απόλυτη ασυδοσία και κακογουστιά….
Στην πρώτη φωτογραφία δίνω τον τιτλο «oiko_proboli» διότι πλην της τοποθέτησής του σε κλαρί δένδρου (!!!) χρησιμοποιείται μαζι με μερικές χιλιάδες βατ ακόμα να φωτίζει δυο τοιχους από γραφεία κάποιου συλλόγου με δραστηριότητες φυσιολατρικές (!!!!) Δεν αναφέρω το ονομά του εν λογω συλλόγου γιατί ο πρόεδρος του δεσμεύτηκε να λύσει το θέμα.

Για γ�λια και για κλάματα!

Στην δεύτερη μπορείτε να θαυμάσετε ενα τσαμπί απο προβολείς αλογόνου των 20 ευρώ που βρίσκονται σε κολώνα της κεντρικής πλατείας. Ανάβουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και σε καμμιά εκδήλωση.. ώρες ώρες αναρωτιέμαι τι είναι χειρότερο η φωτορύπανση που δημιουργούν όταν ανάβουν η η τσιγγανικού (για να μην θεωρηθώ ρατσιστής) αισθητική ρύπανση που δημουργουν την ημέρα όταν είναι σβηστοί.
Να σημειωθεί πως κάτω απο το τσαμπί είναι το πιο in καφέ της πόλης.

Κρεμαστάρια!!!

Στην τρίτη μπορείτε να θαυμάσετε την μπαλαντέζα που είναι όλο τον καιρό χύμα σε πεζοδρόμιο γνωστού κλαμπ στο κέντρο της πόλης και η οποία τροφοδοτεί προβολέα αντιαεροπορικού τύπου ώστε να μην μείνει και το παραμικρότερο χωριό της Μεσσηνίας (αλλά ακόμα και γειτονικών νομών) ανενημέρωτο για το ότι άνοιξε το εν λόγω … πολιτιστικο ίδρυμα και μας περιμένει.

mpalanteza1.jpg
Προσέξτε την ειδική μόνωση υψηλών προδιαγραφών που ονομάζεται «monotiki tenia» ότι πρέπει για ασφαλή τροφοδοσία προβολέων 7kw.

Αν όλα αυτά δεν σας έπεισαν για το χάος και καρακιτσαριό που επικρατεί δείτε κι άλλα. Στην επόμενη φωτογρα-φία τα γνωστά προβόλια είναι απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος καταμεσίς στην πόλη…

trapeza_ellados2.jpg

Εδώ μπορείτε να δείτε την εγκατάσταση τροφοδοσίας στην βάση της κολώνας δημοτικού φωτισμού που είναι εγκατεστημένα.
Η υψηλών προδιαγραφών εγκατάσταση είναι «όλα τα λεφτά»

reymatolhpsia_1.jpg

Δυστυχώς από το πανηγύρι της φωτορύπανσης και της κακογουστιάς δεν λειπουν ούτε οι εκκλησίες. Ο ιερός ναός της φωτογραφίας έχει πετάξει ένα προβόλι απέναντι απο τον δρόμο πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ λες και είναι ιδιοκτησία του. Ανάβει μια φορά το χρόνο κάθε Πάσχα ίσως και σε κανέναν γάμο.. αναρωτιέμαι ποιός ηλεκτρολόγος έκανε αυτη τη «θαυμαστή» εγκατάσταση. Πάντως οι εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στα τελευταία χωριά εφοδιάζονται ταχύτατα με τα προβόλια αλογόνου να χουν τα εκκλησιαστικά συμβούλια να επιδείξουν «λαμπρό» έργο. Οι περισσότερες τα έχουν αναμμένα όλη τη νύχτα.

ekklhsia_1.jpg

Κι άλλη μια άποψη του ιδίου:

ekklhsia_2.jpg

Είναι όντως θλιβερό για όλους εμάς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε αυτή την πόλη να βλέπουμε αυτή την κατάντια….

To be continued…. (Για να μην νομίσετε πως είναι μεμονωμένα παραδείγματα)

Advertisements

Σάββατο, Απρίλιος 14, 2007 - Posted by | Σκέψεις...

1 σχόλιο »

 1. Με τους ηλίθιους που εκλέγουμε κάθε φορά Γιώργο, στο τέλος θα μας κάνουν και τίποτα άλλο, παρά την θέλησή μας!

  Ερχομαι συνήθως τις Κυριακές τα βράδια απο Μάνη, Αφού γλυτώσω απο τα διάφορα χώματα και πέτρες που αφήνει ο κάθε μ@λ#$ς εργολάβος επάνω στον δρόμο, και εκεί που στην πορεία τα παίρνω γιατί ούτε ο μηχανικός, ούτε ο εργολάβος, ούτε κανένας υπεύθυνος, δεν εχει ακούσει για ΦΩΣΦΟΡΙΖΟΝΤΑ προειδοποιητικά σήματα, φτάνω πάνω απο το Αλμυρό, και με το που κατεβαίνω προς την διασταύρωση για σάντοβα, ξαφνικά με τυφλώνει ενας προβολέας που έχει βάλει το Messinian Bay να φωτίζει την πισίνα! ΡΕΕΕ!!!! να τον βάλεις να κοιτάει προς το Κωλο-ξενοδοχείο σου! να δεις αν αρέσει σε εσένα ή στους πελάτες σου!
  Κατεβαίνοντας λοιπόν στην διασταύρωση, ξαφνικά μου πετάγεται ενας βλαμένος με ενα φτιαγμένο citroen, με μουσική στο τέρμα, και 2-3 γκόμενες μέσα! βέβαια ο πιτσιρικάς εχει Stop στο ρεύμα του, αλλα δεν πειράζει, δικαιολογείται! καθώς το Stop είναι ξεθωριασμένο 20ετίας και κρυμένο απο την βλάστηση, χώρια που όταν λάδωσε για να πάρει το δίπλωμα, ΚΑΝΕΙΣ δεν του είπε οτι στις διασταυρώσεις, έχεις-δεν-έχεις Stop, κόβεις ταχύτητα.
  Εστω λοιπόν.. συνεχίζω προς το Cosi, δρόμος γεμάτος χαρακώματα απο το προηγούμενο σκάψιμο του εργολάβου, εκεί χρειάζομαι μηχανάκι enduro ή trial, οχι ενα ταπεινό street που έκανα τη βλακεία να πάρω..
  ανεβαίνω την μικρή ανηφόρα έξω απο το παλιό Αλέκτωρ, και ξαφνικά! Zero Gravity! ΟΥΑΟΥ λεω! ούτε ο Stephen Hawking να ήμουνα! υπάρχει στο (καινούργιο) οδόστρομα ενα απίστευτο βαθούλωμα που εκτείνεται οσο το μισό μήκος της μηχανής μου!
  Και εκεί που πηγαίνεις και λές εντάξει, κάπως έφτιαξε ο δρόμος, ξαφνικά αιωρείσαι στο κενό!
  Εστω λέω.. και συνεχίζω, 300-400 μέτρα μετά το βενζινάδικο αριστερά, πρωτο-αντικρύζεις το Filoxenia, το οποίο έχει βάλει, ισως, τον ισχυρότερο προβολέα αλογόνου στην πόλη, και φυσικά αυτός κοιτάει προς τη βέργα! αφού ρίχνω μερικά μπινελίκια και βάζω συνήθως το χέρι μου να καλύπτει την θέα απο αριστερά, μπας και δω τον δρόμο, (με την χαμηλή σκάλα που έχω, απο την στιγμή που μπήκα στο Αλμυρό) φτάνω στην αρχή της κατηφόρας με το φαρμακείο στο βάθος, εκεί όμως στην αρχή, υπάρχει μια σκαμένη γραμμή στο οδόστρομα, απο τον καιρό που σημάδευε ο πανιλήθιος μηχανικός, που θα σκάψουν τον δρόμο για να περάσουν αποχέτευση, βρίσκεται ακριβώς επάνω στη πορέια της ρόδας, και πάντα τελευταία στιγμή την αποφεύγω, ακόμα η ρόδα δεν εχει πατήσει εκει μέσα, αλλα αν πατήσει υποθέτω οτι θα φτάσω ή στην εκκλησία απέναντι, ή στο φαρμακείο στο βάθος.
  Συνεχίζω προς την Φωτεινή, με το που περνάω απ’έξω, πετάγομαι λίγο απο το σαμαράκι που έφτιαξε ο κυρ-Νίκος και η παρέα του, για να καλύψουν μια σωλήνα που περνάει κάθετα τον δρόμο, ΟΚ λέω.. έστω..
  Μέχρι το καινούργιο Lidl περίπου πηγαίνω κανονικά, παρόλο που δεν έχει λάμπες ο δρόμος, προφανώς δεν με στραβώνει καμμία λάμπα απο το βάθος οπότε και έχω καλύτερη όραση, μόνο με τα δικά μου φώτα..
  Ολη την ευθεία του Ασύλου, την βγάζω στο αντίθετο ρεύμα, επειδή ο Εργολάβος \ μηχανικός μπέρδεψε το σχέδιο και νόμιζε οτι έφτιαχνε κατσικόδρομο για τον πατέρα του απο το βλαχοχώρι που τον μαζέψαμε..
  και εκεί που λέω οτι εντάξει! μπήκα στην Καλαμάτα! τέλος τα βάσανα, στρίβω την στροφή που πρωτοακτικρύζεις την εκκλησία στα Γιανιτσάνικα (100m μετά το παλιό Πράσινο πάρκο) και πάνω που είχα συνηθίσει στο μισοσκόταδο να βλέπω, ξαφνικά δεν βλέπω τίποτα και τα μάτια μου πονάνε! ΩΠ! λεω.. ΝΤΑΛΙΚΑ!!
  Και όμως δεν είναι νταλίκα, είναι ενα προβολάκι που φωτάει την εκκλησία ΟΛΟ το βράδυ! μαζί και τον δρόμο..
  (Εδω δεν γράφω τι είδους βρισιές λέω γιατί θα έχουμε πρόβλημα..)

  ανάβει ο τύπος απο το Abbyss τον προβολέα, και νομίζει οτι δεν ενοχλεί κανένα!
  Αν ερθω εγω ρε φίλε εξω απο το σπίτι σου με ενα παρόμοιο προβολέα, και σου φωτάω όλη νύχτα στα παράθυρά σου, θα σε ενοχλεί?
  θα μου πείς τώρα, οτι ούτε εσύ μου φωτάς το σπίτι, αλλα είσαι τόσο ηλίθιος που δεν καταλαβαίνεις οτι ενοχλείς τους άλλους που κοιτάνε τον ουρανό!
  Ναι ρε! θέλω να κοιτάω τον ουρανό! πρόβλημά μου, δικαίωμά μου. τον προβολέα να τον βάλεις για πορτατίφ στο σαλόνι σου!

  Πάει ο άλλος και βάζει νέες λάμπες στη Νέδοντος, μπράβο μέχρι εδω..
  τις 500άρες λάμπες τι τις θέλει τώρα? να μας φωτίσει τον δρόμο, ή να μας στραβώσει? και τις παλιές λάμπες γιατί δεν τις κλείνει? θα μου πείς τώρα σιγά! η κουφάλα! απο την τσέπη του τα πληρώνει?

  Και Γιώργο δεν είναι μόνο αυτά με τα φώτα..
  τελευταία αισθάνομαι πολύ βλάκας!
  Βγήκε ενας μπάτσος στην τηλεόραση, και είπε οτι στην μπούκα κάνουν παράνομες κόντρες! ΕΛΑ ΡΕ!! ΟΥΑΟΥ! ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ!!
  ΒΛΑΚΑ!
  έπρεπε να σκοτωθούν 2 παιδιά για να βγείς να το πείς? αλλα τι να κάνεις.. το μόνο που ξέρεις να κάνεις, ειναι να κάνεις τον καραγκιοζάκο του κάθε πολιτικού κάθε φορά, και κάθε πάσχα και χριστούγεννα να δίνεις συμβουλές για ασφαλή οδήγηση!
  Α! ξέχασα! και να βάζεις τους ζητάδες σου στην (προφανώς) επικίνδυνη ευθεία της Mercedes, ή πίσω απο καμμιά στροφή ή διασταύρωση, να σταματάνε μηχανάκια.
  Αν είναι δυνατόν! μετά απο στροφές και διασταυρώσεις!
  Εχε χάρη ρε που δεν οδηγάω τριαξονικό με τράκτορα, να πάω και να στους πατήσω, και να σου πω εγω μετά οδηγική παιδεία..

  Επειδή λοιπόν Είναι πολλά αυτά που θέλω να πω, αλλα δεν μπορώ επειδή θα βρίσω στα αλήθεια, θα αναφέρω ενα τελευταίο.

  Ναι, τα φώτα προκαλούν φωτορύπανση, το 99.99% απο τις λάμπες στους δρόμους, είναι επικίνδυνα, (τουλάχιστον εμένα που έχω και ενα πρόβλημα φωτοευαισθησίας με ενοχλούν αφάνταστα) αλλα εκείνη την ευθεία στο αεροδρόμιο, γιατί την έχουν αφήσει χωρίς φωτισμό?
  Είναι ίσως απο τα πιο επικίνδυνα σημεία στη Μεσσηνία με τον καταυλισμό των τσιγγάνων δίπλα..
  Συνέχεια ακούω απο γνωστούς και φίλους για ιστορίες σε αυτό τον δρόμο, παιδάκια, τρακτέρ, μπαρμπάδες με βέσπες, απ’όλα!
  Και αναρωτιέμαι λοιπόν..
  ΓΙΑΤΙ δεν βάζουν λάμπες? για να μην προσγειώνονται οι πιλότοι στον δρόμο?
  ΡΕΕΕΕ!! οι πιλότοι πάνε σε σχολεία! το δημοτικό το έχουν βγάλει! δεν είναι όλοι ίδιοι με σάς!
  Αν είναι δυνατόν.

  Συγγνώμη Γιώργο, αλλα καταλαβαίνεις οτι αρκετά τους χαϊδέψαμε και εμείς τα αυτάκια τους, δεν πάει άλλο.
  Προχτές στην ευθεία της Μεσσήνης παραλίγο να με μαζέψουν κομματάκια, γι’αυτό έστειλα και το άρθρο στην Ελευθερία, και τα έχω πάρει με τους ηλίθιους..

  To Blog είναι του Γιώργου.
  Αλλα αν παρεξηγηθεί κανένας να το πεί σε εμένα! (εγώ τον πρόσβαλλα εξάλου)
  Δρακουλάκος Παναγιώτης
  Pdrakoulakos (at) gonet.gr

  Σχόλιο από Παναγιώτης (Draculas) | Τρίτη, Μαΐου 1, 2007 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: